MENU

Fóliaházak

A klíma teljes kontrolja a kulcs a magas hozamhoz és a termények jó minőségéhez.       + FÉNY  ...

RICHEL LOGO

A klíma teljes kontrolja a kulcs a magas hozamhoz és a termények jó minőségéhez.

 

 

 Fóliaházak, fény

+ FÉNY 

Köszönhetően a magas ív és oszlopközöknek  (2,5-3 méter), a fóliaházak legtöbb fénnyel  rendelkeznek a piacon. A gótikus tetőforma  (27fok) lehetővé teszi a fény maximális szögben való beérkezését, ami növeli az üvegházhatást és a hasznos fény mennyiségét.

 

Fóliaházak - Légtömég

+ LÉGTÖMEG

A magas vápa ( akár 6m ) és a kiemelt gótikus ívek (3,7m), valamint a maximális  12,8m hajószélesség a  legnagyobb légmennyiséget eredményezi négyzetméterenként, miközben így  még stabilabb és könnyebben ellenőrizhető a belső klíma. Nagyobb légtömeg magasabb hőtárolókapacítást eredményez.

 

 

Fóliaházak - SZIGETELÉS

+ SZIGETELÉS

 A dupla rétegű, felfújt fóliával épített termesztő ház – jobb  hőszigetelés – hosszabb élettartam a fóliák használata során.

 

 


KONDENZVÍZ KEZELÉSE

+ KONDENZVÍZ KEZELÉSE

A nedvesség és a kondenzvíz a RICHEL fóliaházban ellenőrzés alatt állnak,   szorosan együttműködve  partnereinkkel és ügyfeleinkkel,  megterveztük a kondenzált víz gyűjtőrendszerét. Eredménye  a RICHEL  fóliaházakban a kondenz víz cseppek nagy része összegyűjtésre kerül. A gótikus tető biztosítja, hogy nincs horizontális tetőfelület, valamint a tetőkiemelés biztosítja, a kondenzviz  belcső cseppenésének akadályozását. (12,8m model) A gótikus tető biztosítja, hogy nincs horizontális tetőfelület, valamint a tetőkiemelés biztosítja, a kondenzviz  belcső cseppenésének akadályozását. (12,8m model).

 

 

 

 

LÉGCSERE, SZELLŐZÉS

+ LÉGCSERE, STELLŐZÉS

A tetőszellőzést úgy tervezték, hogy a fóliaház tetőszerkezetének egyik vagy mindkét oldalán helyezkedik el hosszanti irányban. A szellőztető ablakok a növényház egész hosszában nyílnak.

 

 


ROBOSZTUS SZERKEZET OV 90

ROBOZSTUZ SZERKEZET OV 90

2013.-ban szigorított EN 1301szabvány  feltételeknek megfelel. Az ívek 90 miliméteres átmérőjű ovális csőelemekből épülnek,  amelyeknek köszönhetően egyedülálló terhelhetőséggel rendelkeznek a piacon. OV 90 szerkezet 2,3-szer erősebb, mint a OV 60 konstrukció.

 

VÁPACSATORNA

VÁPACSATORNA

A csatorna elemeknek szintén merevítő funkciójuk van, ugyanis a speciálisan megtervezett és előregyártott  elemeket ráemelik az oszlopokra és az ívtartó idommal együtt rögzítik. 12,8 m széles növényházak  szélesebb vápacsatornával készülnek.

 

RICHEL KLIPPEK

RICHEL KLIPPEK

A fólia  rögzítése a végfalakon , a gerincen és az oldalfalakon is Richel Klippek segítségével történik. A fólia rögzítésre a rögzítő klippek a Richel cég szabadalma, elsőként alkalmazva a növényházakon.

 

 

LAKKOZOTT FÉMFELÜLET

LAKKOZOTT FÉMFELÜLET

Richel cég egyedüliként a világon alkalmazza a tartóoszlopokon használt speciális, átlátszó lakkozott felületet a hagyományos festéssel szemben. A lakkozás sokkal tartósabb a galvanizált felület pedig sokkal hosszabb ideig ellenáll a rozsdásodással szemben. A lakkréteg 2,5-szer ellenállóbbá teszi az acélt a fehér és a vörös rozsda ellen.

 A SZERKEZET ELEMEK MINŐSÉGE

A SZERKEZET ELEMEK MINŐSÉGE

A szerkezet minősége elengedhetetlen a  hó és szél szembeni ellenálló képesség szempontjából.A tartozékok és az összekötő elemek a legnagyobb gondossággal lettek tervezve és méretezve, valamint szigorú feltételek mellett, valós körülmények között tesztelték. A rögzítő csavarok  hatszor ellenállóbbak a vörös és fehér rozsda ellen.

 

További érdeklődés esetén kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken. 


RICHEL fólihaázak típusok

Fóliaházak MULTISPANFóliaházak MULTITUNNELFóliaházak TUNEL OV90Fóliaházak TWIN TUNELY